’s Ochtends beginnen we de dag met een gezamenlijk ontbijt in de kringtenten. In sommige weken wordt het brood van te voren al gesmeerd en uitgedeeld en in andere weken kun je het zelf smeren aan een grote tafel. Dit ligt eraan waar de kookstaf van de week voor kiest.

Na het ontbijt is vaak een activiteit gepland. Voor elke activiteit is er even een moment waarin er tijd is om nog even naar de wc te gaan, om te kleden voor de activiteit en even op te frissen.

Er zijn verschillende plaatsen waar we activiteiten kunnen gaan doen:

  • In het bos: levend stratego, vuur-water-spons, konijnenjacht enz.
  • Op het veld bij het kamp: safarispel, spelencircuit (deze zijn meestal in de vorm van het thema) enz.
  • Op de zandvlakte: goudveld, totemroof enz.
  • In de schuur (hier kunnen we terecht als het regent maar heeft niet de voorkeur) bingo, casinospel, ronde tafel conferentie, klaverjetten enz.

Ook is er een mogelijkheid om te gaan zwemmen in een zwembad in de nabije omgeving.

Tussen  de activiteiten door kan het op het veld gevoetbald worden en is er verschillend spelmateriaal aanwezig om jezelf mee te vermaken, zoals badmintonrackets, diabolo’s, maar ook knutselspullen en ga zo maar door! De kinderstaf begeleidt deze momenten en zal vaak ook mee doen.

Tussen de middag wordt er gezamenlijk brood gegeten. Soms gaat dit op dezelfde manier als het ontbijt en soms wordt ook op locatie gegeten. Bijvoorbeeld pannenkoeken in het bos.

Het middag programma bestaat vaak uit één of twee activiteiten, ook zit er vaak nog vrije tijd in het middagprogramma. Twee keer in de week wordt er aan het einde van de middag gedoucht. Dit gebeurt in de douches van een voetbalvereniging in de buurt.

Er is ook altijd één keer in de week een mogelijkheid om te “winkelen”. Soms gaan we naar de supermarkt en andere keren blijven we op het kamp terrein en kan er een nieuwe voorraad snoep aangelegd worden op de “markt”die door de staf georganiseerd is.

Het avondeten doen we ook gezamenlijk in de kringtenten met het bord op schoot. Er wordt altijd warm gegeten. De kookstaf van de week geeft hier zelf invulling aan en daarom kan het per week verschillen wat er gegeten wordt. Soms wordt er andijviestamppot gegeten of macaroni. Maar het kan ook gebeuren dat we in een zelf gemaakt restaurant kunnen kiezen wat we willen eten of dat we aan grote tafels gevuld met friet en kip mogen eten of met z’n allen gaan barbecueën.

Na het eten is er even een moment om weer op te frissen en om te kleden voor het avondspel.

s’Avonds wordt er vaak een spel in het bos gedaan. Dit kan een speurtocht zijn of een dierengeluidenspel.

 

Wij gebruiken cookies zodat we jullie een goede website kunnen bieden.