Al sinds 1974 organiseert Kinderkamp Borsele 3 leuke kampweken in de zomervakantie. Alle kinderen van de basisschoolgroepen 6, 7 en 8, die schoolgaand zijn in één van de kernen van de gemeente Borsele, kunnen mee op kamp. Zeker voor ouders die bijna nooit op vakantie kunnen gaan of bij wie de financiële middelen ontbreken, bieden wij een hele leuke vakantiemogelijkheid voor hun kinderen. Meer informatie kun je vinden bij ‘informatie voor ouders’.

Het kampterrein van kamp staat tegenwoordig op een weiland in Wintelre wat in de buurt van Eindhoven ligt. Kijk voor meer info bij ‘locatie’.

Per week kunnen 50 kinderen mee, voor wie van maandagochtend tot zaterdagochtend zo’n 17 stafleden klaar staan. Minstens 10 daarvan zijn kinderstaf die (het woord zegt het al) heel veel tijd en energie besteden aan de kinderen; elke dag worden er ren-, sluip-, denk-, of doe- dingen georganiseerd.

 

De organisatie van het kamp is het werk van de werkgroep. Ze zorgen voor de kinderwerving, ouders informeren, materiaalbeheer, publiciteit en stafwerving. Vanuit het Vrijwilligershuis worden we administratief ondersteund.

 

 

 

De staf verkleedt zich vaak als sprookjesfiguur, filmster, gangster, circusartiest, oermens, al naar het gelang het thema, dat de gezamenlijke staf van een week heeft gekozen.

Verder gaan er 3 kookstafleden mee, iemand die zorgt voor de financiën en één algemene dienst/ klusjesman. De eindverantwoording en coördinatie ligt bij de hoofdleid(st)er van de desbetreffende week. Alle stafleden zijn 18 jaar of ouder en gaan vrijwillig mee. Meer informatie kun je vinden bij ‘staf’.

Het weekprogramma wordt door de staf gemaakt. Elke avond, als de kinderen slapen, wordt de volgende dag even doorgesproken, afspraken gemaakt of nieuwe dingen verzonnen. Het thema, de uitwerking daarvan en de grote lijnen worden vastgesteld tijdens het voorbereidingsweekend dat enkele weken voor de kampperiode op hetzelfde terrein wordt gehouden.

 

 

Wij gebruiken cookies zodat we jullie een goede website kunnen bieden.