Laatste voorbereidingen

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat de staf richting Wintelre om het kampterrein op te bouwen! De laatste weken zijn alle vrijwilligers druk in de weer geweest met spelletjes voorbereiden, het thema uitwerken, het menu bedenken, de ehbo-koffer aanvullen en ga zo maar door. We hebben veel zin om aan de kampweken te beginnen!

Om de thuisblijvers een inkijkje te geven in een week kinderkamp, gaan we tijdens de kampweek iedere dag een nieuwsbrief versturen met leuke foto’s en verhalen over die dag. De nieuwsbrief krijg je automatisch in de mailbox, hou deze dus goed in de gaten!

Voorbereidingsweekend 2019

De staf heeft een druk en gezellig weekend achter de rug! Een kampweek vraagt natuurlijk heel wat voorbereidingen, daar trekt de staf ieder jaar een weekend voor uit. De hele groep vertrekt naar Wintelre om in de bossen en op het kampterrein rond te kijken. Op die manier kunnen de nieuwe stafleden de locaties al eens bekijken en kunnen we alvast wat spelletjes oefenen. Ook maken we afspraken over wie welke spelletjes gaat voorbereiden, wat er gekookt gaat worden en natuurlijk bespreken we de ideeën voor het thema.  Het thema is in iedere week anders en blijft een verrassing tot aan de kampweek. De komende tijd zullen er nog heel wat geheime knutselavonden plaatsvinden!

Naast het knutselen zal de staf bij elkaar komen in de kampschuur om spelmateriaal, knutselmateriaal, verkleedkleren, tenten en kookspullen uit te zoeken. En er wordt een avond georganiseerd om de EHBO-vaardigheden te oefenen. De staf gaat weer goed voorbereid op pad dit jaar!

 

 

 

 

 

 

Wil je er ook bij zijn in de zomervakantie? Meld je aan!

Hoera! De foto’s van het KKB-festival van 13 april zijn te bewonderen op onze ‘kiekjes’-pagina. Hier zie je alvast een voorproefje.

Na deze geslaagde middag in Nisse, is het nu tijd om je aan te melden voor de kampweek! Heb je zin in een week kamperen in de bossen in Wintelre? Kinderen en vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden. Meer informatie is te krijgen via telefoon of mail. Bellen kan naar 06-20589245, mailen naar info@kinderkamp-borsele.nl

Wacht niet te lang, want voor je het weet zijn de weken vol!

KKB Festival

Op 13 april organiseert Kinderkamp Borsele een festivalmiddag met allerlei leuke activiteiten, muziek, een hapje en drankje op het Dorpsplein in Nisse. Er is geen georganiseerd programma, maar tussen 14.00 en 19.00 is iedereen welkom om langs te komen, rond te kijken en mee te doen. Wie durft het aan om een kijkje te nemen in het spookhuis? En wie denkt de weg te kunnen vinden in de speurtocht? Er zullen allerlei tenten opgezet worden die een indruk geven van het kampterrein in de zomer.  Ook zijn vrijwilligers aanwezig om aan ouders of toekomstige vrijwilligers meer te vertellen over kinderkamp en in het museum kan een kijkje genomen in de 45-jarige geschiedenis. Het wordt een gezellige middag in kinderkampsfeer!

KKB Games

Vrijdag 8 maart hebben 7 fanatieke teams tegen elkaar gestreden in de KKB Games. Het was een spannende, sportieve en vooral leuke middag in de Stenge in Heinkenszand. De middag werd georganiseerd door Kinderkamp Borsele en Borsele Beweegt.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin april kunnen de kinderen op school een bezoekje ontvangen van de vrijwilligers om uitleg te geven over kinderkamp en om de brieven met informatie over de aanmelding uit te delen. Op 13 april is het tijd voor de volgende jubileum-activiteit, KKB Festival. Hou de website en sociale media in de gaten voor meer informatie!

45 jaar kinderkamp borsele

In 2019 bestaat Kinderkamp Borsele alweer 45 jaar! Daarom zullen het komende jaar verschillende jubileum-activiteiten worden georganiseerd. Ben je benieuwd wat er gaat gebeuren? Hou dan de website en facebook in de gaten!

21 April, kom in de kampschuur

Op 21 april gooit Kinderkamp Borsele de deuren van de kampschuur aan Noordsingel 11 in Borssele open. Dé locatie waar de spullen van kamp opgeslagen worden en een deel van de voorbereidingen plaatsvindt. U bent van harte welkom om te komen kijken en onder het genot van een bakje koffie of thee al uw vragen over kamp te stellen. Tussen 11:00 uur en 14:00 uur zullen verschillende vrijwilligers u met veel plezier ontvangen om al uw vragen te beantwoorden.

Kampseizoen 2018 komt er aan!

In de afgelopen maanden is door de werkgroep een start gemaakt met de voorbereidingen voor het nieuwe kampseizoen.  In de week van 9 april worden de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de scholen in de gemeente Borsele weer getrakteerd op een bezoek van onze vrijwilligers. Er wordt dan uitleg gegeven over het kampterrein in Wintelré en hoe een kampweek eruit ziet. Tijdens een kampweek worden de dagen worden gevuld met verschillende sport en spel activiteiten op het veld bij de boerderij waar wordt gekampeerd, maar ook in het naastgelegen bos.
En er wordt verteld dat iedere week uniek is door de steeds veranderende thema’s.  In eerdere jaren kwamen de kinderen al eens terecht op een heus festival, in Mexico of kregen zij het aan de stok met de maffia.

De kinderen ontvangen de uitnodiging waarmee zij zich op kunnen geven voor één van de drie kampweken die ook dit jaar weer georganiseerd worden in de eerste drie weken van de zomervakantie.  Nieuw dit jaar is de wijze waarop de kinderen zichzelf kunnen opgeven. De papieren inschrijfformulieren zijn in een digitaal jasje gegoten en aanmelden kan nu online. Hierover meer informatie in de persoonlijke brieven die de kinderen tijdens ons bezoek aan de scholen zullen ontvangen. Aanmelden kan tot en met 28 april.
Wilt u wat extra informatie, eens zien hoe het allemaal geregeld wordt of wilt u graag een handje helpen? Bezoek onze open dag op 21 april tussen 11:00 en 14:00 uur aan Noordsingel 11 in Borssele.

Wij gebruiken cookies zodat we jullie een goede website kunnen bieden.