Corona

Ook voor KKB zijn het onzekere tijden. Net als de vorige jaren hadden we nu bezig willen zijn met het onderhoud van de materialen en de promotie van de kampweken. We houden ons natuurlijk aan de maatregelen en proberen de voorbereidingen op een veilige manier, zo goed mogelijk door te laten gaan. Ook denken we na over mogelijke scenario’s voor het geval de maatregelen worden afgeschaald. Binnen de huidige maatregelen zal het lastig zijn om de nodige voorbereidingen te treffen en de kampweken vorm te geven. Daarom volgen we de berichtgeving nauwlettend, zodat we in mei duidelijkheid kunnen geven over de kampweken.

Tot die tijd dagen we jullie graag uit om onze rebus te kraken! Een extra steuntje nodig? Kijk dan naar foto 2.


 

Aanmelden kan vanaf nu!

Afgelopen week hebben de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 die op school zitten in de gemeente Borsele een bezoekje gehad van onze vrijwilligers. Er is informatie gegeven over de kampweken en de aanmeldformulieren zijn uitgedeeld. Dit jaar kunnen zowel de vrijwilligers als de kinderen zich al vanaf januari aanmelden voor de kampweken.

Voor wie nog vragen heeft of meer informatie zou willen over Kinderkamp Borsele, is er op 5 februari een informatiedag. Deze wordt georganiseerd in Soos de Klomp in Ovezande. Tussen 14.30 en 20.00 zullen verschillende vrijwilligers en leden van de werkgroep klaar staan met spelletjes, foto’s en leuke verhalen.

En zoals beloofd hierbij het antwoord op de 10-verschillen-puzzel.

Kinderkamp 2019 en 2020

In het kader van het 45-jarig bestaan hebben we  met de vrijwilligers die dit jaar geholpen hebben het jaar afgesloten met een etentje, laatste vergadering en aansluitend een feestje. Het was een leuke avond!

De werkgroep gaat binnenkort aan de slag met de voorbereidingen voor de kampweken van 2020.  Heeft u een mening over de aanmeldprocedure, de website of de duur van de kampweken? Laat ons via de enquête in onderstaande link weten hoe u denkt over Kinderkamp Borsele en maak kans op een heerlijke taart!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1prI8WEQCE6Tj5jqnB9zQ65IdMp0kJTIIDlIITmWY-f4fqQ/viewform?usp=sf_link

Laatste voorbereidingen

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat de staf richting Wintelre om het kampterrein op te bouwen! De laatste weken zijn alle vrijwilligers druk in de weer geweest met spelletjes voorbereiden, het thema uitwerken, het menu bedenken, de ehbo-koffer aanvullen en ga zo maar door. We hebben veel zin om aan de kampweken te beginnen!

Om de thuisblijvers een inkijkje te geven in een week kinderkamp, gaan we tijdens de kampweek iedere dag een nieuwsbrief versturen met leuke foto’s en verhalen over die dag. De nieuwsbrief krijg je automatisch in de mailbox, hou deze dus goed in de gaten!

Voorbereidingsweekend 2019

De staf heeft een druk en gezellig weekend achter de rug! Een kampweek vraagt natuurlijk heel wat voorbereidingen, daar trekt de staf ieder jaar een weekend voor uit. De hele groep vertrekt naar Wintelre om in de bossen en op het kampterrein rond te kijken. Op die manier kunnen de nieuwe stafleden de locaties al eens bekijken en kunnen we alvast wat spelletjes oefenen. Ook maken we afspraken over wie welke spelletjes gaat voorbereiden, wat er gekookt gaat worden en natuurlijk bespreken we de ideeën voor het thema.  Het thema is in iedere week anders en blijft een verrassing tot aan de kampweek. De komende tijd zullen er nog heel wat geheime knutselavonden plaatsvinden!

Naast het knutselen zal de staf bij elkaar komen in de kampschuur om spelmateriaal, knutselmateriaal, verkleedkleren, tenten en kookspullen uit te zoeken. En er wordt een avond georganiseerd om de EHBO-vaardigheden te oefenen. De staf gaat weer goed voorbereid op pad dit jaar!

 

 

 

 

 

 

Wil je er ook bij zijn in de zomervakantie? Meld je aan!

Hoera! De foto’s van het KKB-festival van 13 april zijn te bewonderen op onze ‘kiekjes’-pagina. Hier zie je alvast een voorproefje.

Na deze geslaagde middag in Nisse, is het nu tijd om je aan te melden voor de kampweek! Heb je zin in een week kamperen in de bossen in Wintelre? Kinderen en vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden. Meer informatie is te krijgen via telefoon of mail. Bellen kan naar 06-20589245, mailen naar info@kinderkamp-borsele.nl

Wacht niet te lang, want voor je het weet zijn de weken vol!

KKB Festival

Op 13 april organiseert Kinderkamp Borsele een festivalmiddag met allerlei leuke activiteiten, muziek, een hapje en drankje op het Dorpsplein in Nisse. Er is geen georganiseerd programma, maar tussen 14.00 en 19.00 is iedereen welkom om langs te komen, rond te kijken en mee te doen. Wie durft het aan om een kijkje te nemen in het spookhuis? En wie denkt de weg te kunnen vinden in de speurtocht? Er zullen allerlei tenten opgezet worden die een indruk geven van het kampterrein in de zomer.  Ook zijn vrijwilligers aanwezig om aan ouders of toekomstige vrijwilligers meer te vertellen over kinderkamp en in het museum kan een kijkje genomen in de 45-jarige geschiedenis. Het wordt een gezellige middag in kinderkampsfeer!

KKB Games

Vrijdag 8 maart hebben 7 fanatieke teams tegen elkaar gestreden in de KKB Games. Het was een spannende, sportieve en vooral leuke middag in de Stenge in Heinkenszand. De middag werd georganiseerd door Kinderkamp Borsele en Borsele Beweegt.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin april kunnen de kinderen op school een bezoekje ontvangen van de vrijwilligers om uitleg te geven over kinderkamp en om de brieven met informatie over de aanmelding uit te delen. Op 13 april is het tijd voor de volgende jubileum-activiteit, KKB Festival. Hou de website en sociale media in de gaten voor meer informatie!

Wij gebruiken cookies zodat we jullie een goede website kunnen bieden.