Over de kampweek

Wie, wat en waar

De week

Drie unieke, actieve en gezellige kampweken in de bossen rond Wintelre, dicht bij Eindhoven. Al 45 jaar organiseert Stichting Kinderkamp Borsele kampweken in de eerste drie weken van de zomervakantie. Alle leerlingen uit groep 6, 7 en 8, schoolgaand in de gemeente Borsele, kunnen zich hiervoor opgeven. Zeker voor ouders die bijna nooit op vakantie kunnen gaan of bij wie de financiële middelen ontbreken, bieden wij een hele leuke vakantiemogelijkheid voor hun kinderen. Meer informatie kun je vinden bij ‘informatie voor ouders’.

Per week kunnen er 50 kinderen mee. Opgeven kan in groepjes, maar mag ook individueel. Niemand slaapt alleen, jongens en meiden wel gescheiden. Een kampweek duurt van maandag- tot en met zaterdagochtend. Bij aankomst krijgen de ouders kort de gelegenheid de staf te leren kennen. Als de kinderen en ouders afscheid hebben genomen begint de kampweek met kennismakingsspellen. Iedere dag zijn er verschillende ren-, tik-, zoek- en denkspellen, maar we kunnen ook hutten bouwen, waterspellen spelen of genieten van de geplande vrije tijd. Alle activiteiten zijn buiten, behalve bij slecht weer, dan hebben we de ‘’regenspelen’’ en doen we activiteiten in de schuur van de boer.

Thema

Iedere week staat in het teken van een thema. Dit blijft geheim tot de kinderen aankomen op kamp! Vaak hebben de activiteiten en spellen iets te maken met het thema, maar het thema komt ook terug in de acts die voor de kinderen gehouden worden. Zo kwamen we al eens terecht in de middeleeuwen, in Mexico, bij het leger en op een festival.

Staf

Samen met 17 stafleden (vrijwilligers) kamperen de kinderen op een groot grasveld bij de boer dat direct aan het bos grenst.

De 17 stafleden zijn verdeeld in 5 verschillende functies.

  • 1 Hoofdleider: Dit staflid houdt het algemene overzicht en neemt de aansturing van de week voor zijn rekening. Natuurlijk kan een kampkrant niet ontbreken dus ook hier zorgt de hoofdleider voor.
  • 1 Algemene dienst: Dit staflid zorgt onder andere voor al het (groot) spelmateriaal, maar ook voor kleine reparaties en onderhoud kan hier aangeklopt worden.
  • 1 Financiële man/vrouw: Dit staflid zorg de gehele week voor voldoende proviand en monitort de uitgaven van de week.
  • 3 Kookstafleden: Zij zorgen ervoor dat er dagelijks ontbijt, lunch en een warme avondmaaltijd klaarstaan. Ook letten zij erop dat er voldoende drinkmomenten zijn en er een tussendoortje gegeten wordt.
  • 11 Kinderstafleden: Zoals de naam al verklapt houden zij zich de gehele week bezig met de kinderen. Ieder staflid is persoonlijk aanspreekpunt voor een groepje kinderen, maar zij zorgen voor de voorbereiding en begeleiding van spellen en zorgen grotendeels voor de uitwerking van het thema.

Locatie

Wij gebruiken cookies zodat we jullie een goede website kunnen bieden.