De eerste drie weken van de zomervakantie zal Kinderkamp Borsele het kampterrein weer opbouwen in Wintelre. In de eerste week van april hebben de vrijwilligers van Kinderkamp Borsele de scholen in de gemeente Borsele bezocht. Er is uitleg gegeven over kinderkamp en de kinderen mochten proberen om zo snel mogelijk een tentje op te zetten om alvast het kampgevoel te ervaren. De kinderen die in de groepen 6, 7 en 8 op school zitten in de gemeente Borsele kunnen tot uiterlijk 29 april hun aanmeldformulier opsturen. Inleveren tijdens de open dag op 22 april mag natuurlijk ook!  

Een week Kinderkamp Borsele betekent een week vol spelletjes op het kampterrein en in het naastgelegen bos. Het kampterrein bij een boer in Wintelre ligt aan de bosrand dus er kan onder begeleiding van 17 vrijwilligers per week volop in de bossen gespeeld worden. Iedere kampweek staat in het teken van een thema. De thema’s worden in het voorjaar door de vrijwilligers bedacht en voorbereid. Om het thema goed tot leven te laten komen, zijn verkleedkleren en materialen om het kampterrein in te richten onmisbaar. Er verrezen in eerdere jaren al een cruiseschip, bowlingcentrum en middeleeuws kasteel op het kampterrein. Het thema geeft iedere week zijn eigen identiteit en kampsfeer.

Om de kosten voor de kinderen zo laag mogelijk te houden, is een beperkt budget beschikbaar voor verkleedkleding en themamaterialen. Om het thema zo goed mogelijk uit de verf te laten komen, zou een extra bedrag van harte welkom zijn. Daarom doet Kinderkamp Borsele ook dit jaar mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Door leden van de Rabobank kan tot 18 april gestemd worden. Stemmen op Kinderkamp Borsele wordt zeer gewaardeerd! Wat er precies aangeschaft zal worden blijft natuurlijk geheim, want de thema’s worden pas onthuld bij aankomst van de kinderen op het kampterrein.

Behalve de kinderen kunnen ook vrijwilligers vanaf 18 jaar zich nog aanmelden voor een week kinderkamp. Ben je benieuwd wat een kampweek precies inhoudt, kom dan op 22 april naar onze open dag in de kampschuur aan Noordsingel 11 in Borssele. Een groepje enthousiaste vrijwilligers zal klaarstaan om informatie te geven over kinderkamp. De koffie staat klaar tussen 11.00 en 14.00.

Deel dit.....

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij gebruiken cookies zodat we jullie een goede website kunnen bieden.